Legal Working Group på besök i Stockholm 

legal groupLegal Working Group utgörs av oberoende jurister och fungerar som juridiska rådgivare till IUCABs medlemsförbund.
För några veckor sedan besökte de Stockholm där Agenturföretagens advokat Anna-Karin Abdon tog emot dem på Fylgias kontor och de besökte även Stockholm Fashion District där många medlemmar utgår.
Vi lät Anna-Karin berätta lite om Legal Working Group.

Berätta lite om Legal Working Group!
-Legal Working Group består av oberoende advokater och jurister, alla juridiska rådgivare för de olika medlemsföreningarna inom IUCAB. Legal Working Group följer aktivt rättspraxis utveckling inom området byrå- och distributionsrätt och även kommande initiativ till nya lagstiftningsåtgärder. Man underlättar utbytet av information om den rättsliga utvecklingen i olika länder och det är en stor fördel för de olika medlemsföreningar.

Hur kom det sig att ni träffades i Stockholm och vart tog du gruppen?
-Legal Working Group hade ännu inte haft ett möte i något av de nordiska länderna och gruppen beslutade därför att det äntligen var dags. Vi hade ett stort möte i Stockholm och passade på att visa Agenturföretagens senaste satsning – Stockholm Fashion District, där många av de svenska föreningarnas medlemmar har sina showroom.

Kan du nämna några av de frågor som diskuterades under dessa dagar? 
-Gruppen diskuterade ny rättspraxis från Storbritannien, Tyskland och andra länder. Gruppen diskuterade också handelsagenturslag i Schweiz och hur det skiljer sig från andra europeiska länder med tanke på att Schweiz inte är en del av EU. Larry Coltman, som representerar Storbritannien, gav också gruppen en intressant översikt över de rättsliga följderna av Brexit.

Spana in bilderna som togs under Stockholmsbesöket här…