Materialbiblioteket initieras i Stockholm Fashion District – presenteras med mingel under Preview

I samband med Preview Fabrics & Accessories den 25-26 januari, Stockholm Fashion Districts´s kreativa textilmässa för designers och inköpare i Nacka strand, initieras ett materialbibliotek med hållbarhetsperspektiv.

Onsdagen den 25 januari kl 16.00 bjuder Preview in till mingel för besökare och leverantörer. Då presenterar även Stockholm Fashion District sitt nya initiativ – Materialbiblioteket. Biblioteket är under uppbyggnad under 2017 och intentionen är att det ska finnas tillgängligt året om för designers och designelever som här ska kunna botanisera, inspireras och hitta nya material att arbeta med. Materialbiblioteket är även en introduktion till nya och etablerade leverantörer. 

 – ”Det känns otroligt roligt att få starta upp ett Materialbibliotek här på Stockholm Fashion District. Det har funnits en efterfrågan kring detta länge men det är först nu med handelsplatsen Stockholm Fashion District som vi har kunnat förverkliga det”, säger Helena Waker CEO Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen och Stockholm Fashion District.

Över 250 fabriker och leverantörer medverkar denna säsong under Preview Fabrics & Accessories och bjuder som alltid på nyheterna inom textil och tillbehör. Här visas de senaste tygerna och accessoarerna för inredning, jeans, couture, kostym, läder, sport, knappar med mera. Mötesplatsen har ett stort fokus på hållbarhet med många ledande leverantörer på plats. 

Läs mer om Preview Fabrics & Accessories på www.previewstockholm.se.