Månadens medlemsföretag: SEVEN/EAST

SEVEN/EAST är ett svenskt accessoarvarumärke för män och kvinnor grundat av mor och dotter Lena och Johanna Westerdahl. Rötterna finns i svenska Halmstad men designinspirationen hämtas från resor i hela världen. All design sker i Halmstad, med havet och naturen nära. 

SEVEN/EAST använder sig till största delen av naturliga material, som rostfritt stål, sötvattenpärlor, stenar och läder. Sjalarna tillverkas av bomull, lin, ull, siden och polyester. Till slipsar, näsdukar och flugor arbetar de bara med naturmaterial. SEVEN/EAST kontrollerar ständigt sina produkter för att säkerställa den höga kvaliteten. De besöker ofta sina fabriker för att säkerställa att alla som arbetar under rättvisa villkor och mår bra.

Namnet SEVEN/EAST kommer från siffran 7 som syftar till den ständiga förvandlingen som bland annat finns i den sjunde vågen och kroppens sju chakran. EAST symboliserar Fjärran Östern som fascinerarar med sin kultur och sina seder.

Grundarna bakom SEVEN/EAST har ett gemensamt intresse för att resa och de inspireras av andra platser och kulturer. Tillsammans har de mångårig erfarenhet av att arbeta inom mode – såväl dam som herr. En grundpelare i SEVEN/EAST:s filosofi är att kunna ge tillbaka, därför arbetar de aktivt med The Bead Initiative som startats av Kids Non-Profit Organization. Läs gärna mer om det arbetet på seveneast.se eller på knpo.org

SEVEN/EAST startades år 2014 och finns idag hos över 200 återförsäljare i hela landet.