VD Helena Waker om Almedalen

Almedalsveckan i Visby på Gotland pågår den 2-9 juli och har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. VD Helena Waker är inbjuden att debattera flera ämnen.

Årets Almedalsvecka startar den 5 juli. Trade Partners Sweden är på plats den 5-7 juli och jag kommer att medverka i två paneler och debattera vikten av innovativ utbildning och om citykärnor, gallerior och butikshyror. Två vitt skilda ämnen, men båda är viktiga och ligger mig varmt om hjärtat.

Kunskap är makt och nya former av fortbildning efterfrågas allt oftare. Nacka Kommun vill starta en kreativ plats för aktörer inom högre utbildning och leder ett seminarium i ämnet där vi ska diskutera behovet av att utveckla högre utbildning för att matcha kraven på kompetens i arbetslivet. Något vi gärna är med och debatterar och vilket är en naturlig utveckling på vårt arbete med Fashion Business Academy.

Butikens framtid är föränderlig, konsumtionsmönster ändras och debatten kring hyrorna för citybutiker kontra butikshyror i stora köpcentrum och gallerior är en viktig fråga. Vad tycker ni? Hur ska vi förhålla oss till gallerior nära citykärnan? Bör butikshyrorna sänkas för att lätta klimatet för butikerna? Hör gärna av er till mig med era åsikter.

Den här tiden på året är alltid väldigt utmanande i tid men jag hoppas att ni har haft tillfälle att njuta av helgens värme. Jag önskar att juni bjuder på bättre väder än maj och att värmen stannar.

Och kommer ni till Almedalen så hör av er! 

Väl mött.
Helena Waker, CEO Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District
helena@tradepartners.se

Läs mer om de debatter under Almedalen vi medverkar på här!