Stockholm Fashion Districts CEO Helena Waker tilldelas Boosting the capital-pris

Den 7 november 2017 tilldelas Stockholm Fashion Districts CEO och grundare priset Boosting the capital. Boosting the capital-priset är Stockholms Handelskammares pris för personerna som på olika sätt gör vår huvudstadsregion roligare, mer innovativ, inkluderande och utåtriktad. Initiativ och projekt som helt enkelt boostar Stockholm!

Motivering:
För sitt initiativ till Stockholm Fashion District där Helena Waker har lyckats samla en tidigare splittrad bransch och skapat ett kluster och en mötesplats för hela Sveriges modeindustri.

– Med Stockholm Fashion District fick vi en unik chans att bygga upp en internationell och långsiktig handel- och affärsmötesplats för modebranschen i Sverige. Grundidén om att effektivisera, inspirera och att samla inköpare, designers och leverantörer på ett och samma ställe har förverkligats i denna hub för modebranschen. Möjligheten kom i ett viktigt skede för Stockholm och Sverige och vi är väldigt stolta och glada över att projektet har fallit så väl ut och ser fram emot att fortsätta stötta och utveckla modebranschen, berättar Helena Waker.

Idag samlas fler än 700 modevarumärken och distriktet omfattar 20 000 kvm med mässor, showroom och events. Årligen arrangeras fler än 22 större handelsinriktade event för svenska designers, inköpare från ledande butiker och såväl svenska som internationella modevarumärken.
– Det är viktigt att skapa ett klimat i Sverige som får företagen att vilja investera och etablera sig i Sverige, vilket jag tycker vi gör med Stockholm Fashion District. Det stärker handeln, ökar kompetensen och driver utvecklingen inom branschen, säger Helena Waker vidare.

Vad betyder Boosting the Capital-priset för dig?
– Jag och mitt team har arbetat väldigt hårt sedan vi startade projektet och vi har en stor passion för projektet och idén. Denna fina utmärkelse gjorde att jag stannade upp och reflekterade över allt vi åstadkommit. Min grundidé har ofta medfört att teamet har försakat mycket annat, men de har alltid stått bakom mig i vått och torrt. Vi delar alla samma vision. Jag bestämde direkt att priset ska firas med hela teamet och alla som varit med oss under hela resan och stått bakom idén, svarar Helena Waker.

Om: Stockholm Fashion District är grundat av Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen 
Trade Partners Sweden grundades 1914 och har över 100 års erfarenhet av nationell och internationell handel. Denna medlemsägda privata organisation verkar för att utveckla handeln för agenter, distributörer, importörer och leverantörer i Sverige och internationellt. Trade Partners Sweden har över 650 företagsmedlemmar, varav 400 företag är verksamma inom mode och design. Trade Partners Sweden är grundare av och driver Stockholm Fashion District.

@stockholmfashiondistrict
#boostingthecapital
#stockholmfashiondistrict
#tradepartnerssweden
#tradematters