Agenturföretagen blir Trade Partners Sweden

Association of Trade Partners Sweden, tidigare Agenturföretagen, byter till sitt internationella namn. Syftet är att spegla hur handelsrelationen utvecklats till att handla om partnerskap. Medlemsföretagen är idag agenter, designers, distributörer, importörer och leverantörer som är verksamma inom en rad olika branscher. Det gemensamma är att man är en viktig handelspartner.

Association of Trade Partners Sweden är ett modernt internationellt affärsnätverk som tar handel på största allvar. Vårt uppdrag är att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medlemmar.

Helena Waker, CEO:

”Samarbeten idag handlar om relationer. Våra företagsmedlemmar är handelspartners och experter på sin bransch, sitt geografiska område och handel. Vi är experter inom områden som rör nationella och internationella affärer och den partner som många företag saknar och behöver för att deras verksamheter ska utvecklas och blir framgångsrika.”

Jan Björnum, styrelseordförande för Trade Partners Sweden samt även för Styrelseinstitutet:

”Internationella affärer kräver ett internationellt språk. Våra medlemmar är internationella affärskvinnor och affärsmän. De agerar med kunskap och finess samt utgör kittet som leder till affärer mellan producent och kund. Detta vill vi nu tydliggöra med vårt nya namn Trade Partners Sweden.”

I samband med nytt namn får Trade Partner Sweden också ny logotyp och grafisk profil. Bakom profilen står WDW Creative. Jon Bergsman, Creative Director:

”Vi har velat skapa en modern och samtida form och som i förlängningen kan fungera som en märkning eller ett sigill för Trade Partners Swedens medlemmar. I profilen skall mycket rymmas, med allt från det hårda som juridik, avtal etc till det mjuka och emotionella som ett bra partnerskap också rymmer.”

Under hela 2018 kommer Trade Partners Sweden att fortsätta förtydliga sin expertis och sitt erbjudande.

Om Trade Partners Sweden

Association of Trade Partners Sweden, tidigare Agenturföretagen, grundades 1914 och har över 100 års erfarenhet av internationell handel. Vi är en medlemsägd privat organisation med över 650 företagsmedlemmar, varav 400 företag är verksamma inom mode och design. Trade Partners Sweden har bland annat grundat Stockholm Fashion District.

Vid frågor eller intervjuförfrågningar, kontakta:
Janike Eleby, Head of Communication
janike@tradepartners.se, +46 (0)70 307 85 59

Gunilla Grübb, Head of Public Relations
gunilla@stockholmfashiondistrict.se, +46 (0)70 209 30 57