Månadens medlem: Elwia AB

AB Elwia grundades 1968 i Stockholm och började sin resa med elektroniktillverkning med den svenska försvarsmakten som största kund. Under 1988 förvärvades Elwia av familjen Houbaer som än idag driver företaget tillsammans med sonen Erik Anvemo. Elwia har utvecklats till ett industriellt försäljningsföretag och många av kunderna idag är ledande industrier inom sina områden.

Sedan 1994 har Elwia lämnat Nyköping för Lidingö utanför Stockholm. Här bedrivs försäljning och från lagret kan de mest efterfrågade varorna ofta levereras redan samma dag.

Elwia är återförsäljare till Curtiss-Wright Industrial Group och Penny & Giles Controls Ltd. och ansvarar för marknaderna Sverige, Estland, Lettland, Litauen samt Vitryssland. Det breda produktsortimentet omfattar bland annat joysticks, givare, fotpedaler (fd. Williams Controls) och solenoider (fd. Mechatronics) för användning på kommersiella fordon och industriell utrustning.

Elwia är certifierad enligt ISO 9001:2015 och engagerar sig i miljöfrågor genom att vara med i FTI-registret och ta hand om eventuellt miljöfarligt avfall. Den växande automatiseringen bidrar till en ständig efterfrågan på nya produkter.

Bild från: http://www.elwia.se/