VD har ordet

helena-hemsida

Äntligen är det höst och min favorittid på året!

Vi ses förhoppningsvis snart under en spännande dag om internationella relationer och kunskapen om andra kulturer; fokus är nu Tyskland. Det är intressant att lyssna på hur vi svenskar uppfattas i affärssammanhang och att se vad vi kan förbättra. Min erfarenhet är att det är oerhört värdefulla och unika kunskaper som vi får ta del av dessa dagar när våra medlemmar delar med sig av egna erfarenheter tillsammans med experter ifrån Tyskland.

Hösten är också en bra tid att ta nästa steg med sitt företag och jag vill passa på att rekommendera dig att söka Agenturföretagens stipendium, ett skattefritt finansieringsbidrag för vidareutveckling av något slag. Det kan vara för dig själv eller någon anställd i företaget. Att ta tiden till att vidareutbilda sig är inte enkelt, men ofta blir man otroligt nöjd efteråt. Det är du som driver ditt bolag framåt och måste fyllas på med nya insikter och kunskap för att förbättra affärerna och utvecklingen av bolaget.

Det är spännande att se hur behoven av ny kunskap skiftat under åren. Att bli tryggare i användandet av ett andra eller tredje språk är alltid aktuellt och förbättrade IT-kunskaper är en god investering. Ett nyare ämne är att bli bättre på sociala medier i sitt företagande, ett spännande sätt att hitta och kommunicera med nya och befintliga kunder. Vi ser också att önskan om att lära sig mer genom en plats som lärling är en gammal tradition som kommit tillbaka. Passa på att göra en analys av vilken kompetens du behöver förstärka i ditt företag, varmt välkommen med ansökan!

Jag önskar dig också tid för reflektion, det är då man sedan tar de absolut bästa stegen framåt!

Väl mött,
Helena Waker