Integration and Diversity: “ÖppnaDörren”

The “ÖppnaDörren” project is about using one’s force to contribute to better integration and diversity. During spring, Trade Partners Swedens CEO Helena Waker met Marwa Essat, who has moved to Sweden from Egypt. They have continued to meet to exchange experiences, contacts and to help Marwa realize her professional dreams.

We regret that this article only is available in Swedish.

Jag och Marwa blev snabbt vänner. Hon är en intelligent, ung kvinna och har redan ett jobb idag, men vill komma vidare och arbeta med det hon drömmer om – att arbeta som Visual Merchandiser. Utifrån vår affärsmötesplats Stockholm Fashion District har hon knutit flera nya kontakter. Jag ser fler fördelar med ÖppnaDörren för företagen i vårt nätverk som saknar arbetskraft, behöver flerspråkig kompetens och allt är så mycket lättare när man känner varandra”, berättar Helena Waker.

Kort om ÖppnaDörren:

ÖppnaDörren arbetar med att fler etablerade och nya svenskar ska mötas med syfte att bredda kontaktnät och snabba på utrikesföddas etablering i samhället och på arbetsmarknaden. På www.oppnadorren.se kan du anmäla dig till något av initiativen: Yrkesdörren, Invitationsdepartementet, Kompisbyrån och Svenska med baby, för något så enkelt som en fika, en middag, träffas med barnen eller för att prata jobb med någon inom samma bransch.

Yrkesdörren matchar nya och etablerade svenskar inom samma bransch för att bredda professionella nätverk. Invitationsdepartementet möjliggör för etablerade svenskar att bjuda hem nya svenskar på middag. Kompisbyrån hjälper människor att träffa nya kompisar med liknande intressen. Svenska med baby sammanför barn och föräldralediga från olika bostadsområden och med ursprung i hela världen. Över 30 000 personer träffats genom ÖppnaDörrens initiativ. Bakom ÖppnaDörren står Axfoundation, en icke vinstdrivande verksamhet grundad av Antonia Ax:son Johnson.

#öppnadörren
#axfoundation
#integration
#socialinkludering
#yrkesdörren
#svenskamedbaby
#kompisbyrån
#invitationsdepartementet