Experter

Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen har experter med lång erfarenhet inom flera av de områden som våra medlemmar identifierat som viktiga, däribland affärskunskap, agentur- och distributionsverksamhet, ekonomi, försäljning, försäkringar, hållbarhet, internationalisering, juridik, kundvård, ledarskap, marknadsföring, omvärldsanalys, PR & Kommunikation, rekrytering, strategiarbete, styrelsefrågor. Kontakta oss gärna med dina frågeställningar så hjälper vi dig och ditt företag vidare.


Vi stärker nu upp med Pia Anckers Wendt och Christina Matsgård vid rådgivning gällande företagande, agentur- och distributionsverksamhet samt marknadsföring! Det är en viktigt att kunna vända dig till en expert med dina frågor och samtidigt veta att svar på de vanliga, lite enklare, frågorna ingår i medlemskapet. Självklart får du också anlita Pia Anckers Wendt och Christina Matsgård om du önskar fördjupad hjälp med att utveckla ditt företag och ta det till nästa nivå.

Pia Anckers Wendt har lång erfarenhet att starta, driva och vidareutveckla företag efter att själv ha drivit modeagentur och butik.

”Jag har en bra förmåga att se helheten, såväl möjligheter som brister, är idérik och snabb att finna lösningar.”

Christina Matsgård främsta kompetens ligger inom PR och i att driva företag med allt vad det innefattar; sätta strategier, analysera, vara kreativ, lösningsfokuserad och det absolut viktigaste – försäljning.

”Mina främsta styrkor är min långa erfarenhet och kunskap, och framförallt min bredd. Jag har också genom åren skaffat mig ett stort kontaktnät. För över 20 år sedan startade jag nordens första fullservicebyrå inom konsument-PR. Vi har idag egna kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. Under åren som gått har jag arbetat med många, stora, internationella varumärken och innan jag startade eget företag har jag haft roller inom inköp, produktion och försäljning.”

Du når dem på member@tradepartners.se, välkommen med dina frågor!


Det är en stor trygghet att alltid kunna vända sig till en advokat och samtidigt veta att svar på de vanligare frågorna ingår i medlemskapet. Självklart får du också anlita advokat Anna-Karin Abdon vid behov.

Anna-Karin Abdon har under flera år arbetat på en av Stockholms större advokatbyråer och har ett upparbetat samarbete med flera advokatbyråer både i Sverige och internationellt. Sedan en tid tillbaka driver hon Advokatfirman Abdon AB. Anna-Karin Abdon är specialiserad på agent- och återförsäljarrätt, immaterialrätt och kommersiella avtal och arbetar mycket med företag verksamma inom design och mode.  

Meriter:

Juristutbildning vid Lunds Universitet med inriktning mot immaterialrätt och internationell handel.
Immaterialrätt vid Harvard University.
Invald i Legal Working Group, Internationally United Commercial Agents & Brokers (IUCAB).
Medgrundare till LIITAD, Lawyers In International Trade And Distribution.
Ledamot i handelsrättskommittén, International Chamber of Commerce, Sverige.
Förbundsjurist för Agenturföretagen / Association of Trade Partners Sweden.
Utbildare på Fashion Business Academy.

Advokatfirman Abdon AB
Anna-Karin Abdon, founder
Telefon: 0733-34 47 47
Mail: Anna-karin.abdon@abdonlaw.se
www.abdonlaw.seGlenn Svarts, Senior Advisor inom juridik
Telefon: 070-529 23 06
Glenn Svarts är expert på rättsområdet agent- och återförsäljarrätt.


Tommie Lindberg har lång erfarenhet från grossist- och detaljhandeln i hela Skandinavien. Med hjälp av honom kan du utveckla din affärsverksamhet mot nya och spännande mål.

Känner du till ditt företags fulla potential? Saknar du ibland ett objektivt bollplank som kan ge dig feedback på dina idéer? Har du ibland svårt att sätta fingret på vad som skall till för att du skall komma vidare till nästa nivå?

Min ambition är att erbjuda dig som medlem hos Agenturföretagen ett samarbete som är okomplicerat och kostnadseffektivt från första mötet.

Jag fokuserar helst på framåtstrategierna; de frågor som rör ditt företags konkurrenskraft och tillväxtpotential. När vi kartlagt och prioriterat bland alla handlingsalternativ och konkreta förslag till lösningar så hjälper jag dig gärna med det praktiska genomförandet.

Tveka inte, ta en första kontakt så finner vi snabbt på hur jag kan hjälpa dig vidare!

Tommie Lindberg
Telefon: 0709-90 54 53
Mail: info@tomlinc.seJana Söderberg är samtalsterapeut, coach, civilekonom, kommunikationstränare och författare med tidigare ledarerfarenhet inom försäljning och marknadsföring i Tyskland, USA och Sverige.

Jana är en mycket uppskattad föreläsare och konsult i ämnen som handlar om kommunikation, coachning, organisationsutveckling, personligt och arbetsrelaterat ledarskap. Janas utbildningar kännetecknas av direkt användbarhet, motivation och humor. Deltagarna eller den enskilda coachklienten får med sig verktyg för hur man kan omsätta lärdomarna till praktisk handling och genomförande.

Våga vara – att visa barn vägen till bättre självkänsla och Sluta jämföra dig med andra – våga vara dig själv är två omtyckta böcker skrivna av Jana. 2013 kom pocketutgåvan av Våga vara. En ny bok om kommunikation och ledarskap 2.0 är under planering.

Kontakta Lena Wittorf för att få mer information om hur du kan boka Jana Söderberg som coach eller föreläsare.
Telefon: 08-28 66 90/69, 070-788 28 98
Mail: lena.wittorf@medalgon.seAnnika R Malmberg Hamilton arbetar med personlig utveckling och förbättrade resultat. Hon har under många år arbetat tillsammans med olika företag för att analysera kundens beteenden och hur man med hjälp av dessa kunskaper ökar driv och omsättning.

Vad kan Annika hjälpa dig med?

Annika tränar svenskt- och nordiskt näringsliv i allt från ledarskap till kundbemötande. Hon lär individer och grupper att använda kraften som uppstår när människor tar ansvar, utvecklas och samverkar. Hon tillhandahåller föreläsningar, öppna kurser, skräddarsydda interna utbildningar, observationer, coachning, böcker och webbkurser. Hennes insatser leder till:

– ökad försäljning
– inspirerande ledarskap
– starkare samarbeten

Annika är också författare till böckerna Ta skit! Och gör det till guld, Guldläge – Så lyckas du som butikssäljare och Tändvätska.

Kontakta Johan Hamilton för att boka Annika R Malmberg Hamilton som coach eller föreläsare.
Telefon: 0708-68 45 68
Mail: johan@annikarmalmberg.se


fredrik-agrenFredrik Ågren, Key Search Scandinavia, har en gedigen historia inom sport- och modebranschen, där han varit verksam som såväl agent, säljare, marknadschef, försäljningschef, rekryterare och VD/CEO. Han har god kännedom om den Skandinaviska och Europeiska modeindustrin och ett stort nätverk.

Fredrik hjälper dig med rekrytering och rådgivning. Tillsammans med hans samarbetspartner Modeverket erbjuder han en bredd och kan anpassa sitt erbjudande efter kundens behov. Fredrik är också skarp på att ta fram affärsplaner för ditt företag.

Som medlem i Agenturföretagen har du möjlighet att konsultera Fredrik och anlita honom för uppdrag. Han kommer även att föreläsa vid möten arrangerade av oss, dit du är välkommen för att ta till dig av hans kunskap. Håll också utkik efter hans krönikor!

Fredrik Ågren
Telefon: 0702-15 01 17
Mail: fredrik@ksscandinavia.se


Jan-Bjornum-2016

Jan Björnum är styrelseordförande i Agenturföretagen, Styrelseinstitutet och sitter med i flera andra styrelser. Han är särskilt inriktad mot små och medelstora ägarledda företag, där fokus läggs på att värdesäkra dessa. Jan Björnum arbetar professionellt med allt från styrelsefrågor till mentorskap. 

Står du och stampar med ditt företag och känner dig ensam som ägare? Kanske kommer du inte vidare utan kör på i samma spår. Hur går jag vidare? Hur vill jag forma min och företagets framtid? Ska jag utveckla, lämna över till nästa generation eller kanske förbereda en försäljning av företaget? Kontakta då Jan Björnum, som är van vid den typen av frågeställningar. Med sin breda erfarenhet både som agent och distributör i flera branscher ser han ofta nya möjligheter. Jan är mycket problem- och lösningsorienterad och tänker alltid positivt.

Du får antagligen redan vid första telefonkontakten värdefulla impulser både för dig själv och för ditt agerande inom företaget. Därefter blir det många gånger ett fortsatt utvecklande samarbete i lämplig omfattning.

Jan Björnum
Telefon: 0707- 97 81 44
Mail: jan@tradepartners.se


IngelaIngela Larsson har under lång tid varit verksam inom mode- och detaljhandeln. Hon har arbetat som VD, vice VD och CFO. Hon har bred erfarenhet av att leda ett stort företag inom detaljhandeln och har kompetens inom områden som strategisk planering, målstyrning, positionering, konceptutveckling, lönsamhetsstyrning samt ledarskap och organisationsutveckling.

Känner du att din affär inte får chansen att blomma ut eftersom du har många bollar i luften och inte hinner med att få processer och flöden att löpa smidigt? Är du osäker på vad i verksamheten som skapar lönsamhet?  Då kan Ingela kan hjälpa dig att skapa struktur och fokus i din lönsamhetsstyrning.

Som medlem kan du kontakta Ingela Larsson och diskutera din problemställning. Utifrån den utarbetar hon sedan:
-Åtgärder och metoder
-Flödesanalys
-Ekonomisk analys

Ingela Larsson
Telefon: 0708-848650
Mail: ingela@brinkenkonsult.se