Medlemmar berättar

Association of Trade Partners Sweden/Agenturföretagen har medlemmar inom alla branscher. Här kan du läsa mer om några utav medlemmarna och vad de arbetar med för produkter.

Ancrona: Medlemmar i över 80 år!

1927 grundades Tacoma (nu Ancrona) och var en av Sveriges första varumärkesagenturer. Ulrich Johanssen och Sven G.A. Svensson reste bland annat till USA där man hittade flera spännande produkter som ännu inte fanns i Sverige. Bland de första produkter de började importera till Sverige var Sun Maid Russin från Kalifornien. Företaget heter idag Ancrona AB och 1934 gick företaget med i förbundet och har sedan dess följt med oss på vår resa genom handelns utveckling.

Under årens gång har Ancrona introducerat oändligt många produkter till våra matvarubutiker och har idag fler än 30 olika varumärken. Allt från Ella’s Kitchen till Kan Jang preparat och Önos saft. Ancrona verkar som agent, distributör, importör och leverantör.

En av anledningarna till att Ancrona är medlemmar i Agenturföretagen är just den långa erfarenheten organisationen har att arbeta med internationell handel.

                                                                                                                  

Gents Wear: En distributör med anrika varumärken och en stadig historia!

Gents Wear har varit medlemmar i Agenturföretagen sedan 1984 och är en av våra mest ansedda distributörer för exklusiva modevarumärken. Företaget grundades 1975 av Pierre Maurice Aflalo. Det första varumärket in i företaget var Yves Saint Laurent som sedan följdes av Kenzo Jungle Collection. Idag har företaget inte mindre än elva exklusiva varumärken där även Valerie Aflalo Freijs vackra varumärke Valerie och Armani Jeans finns med. Företaget har showroom i Stockholm och Göteborg.

                                                                                                                 

Ellens Agentur: En agent med känsla för vad inredningsbutikerna letar efter!

Ellens Agentur har varit medlemmar i Agenturföretagen sedan 2011 och verkar som agent för starka inredning- och lifestylevarumärken som porslinet Ståhl och de populära konstverken med insekter från Hagendornhagen. Samtliga varumärken som finns hos Ellens Agenturer kommer från de nordiska länderna. Ellens Agenturer växer snabbt men genomtänkt och letar ständigt fler underagenter för verksamheten. Företaget utgår från Eslöv men har också showroom i Stockholm. Visionen är att leverera kvalité; från bemötande och relation till service och produkt.

                                                                                                                   

L&P Nierenburg: En allsidig skoleverantör med varumärken som täcker butikernas olika behov!

L&P Nierenburg verkar som leverantör, distributör och importör i skobranschen. Idag arbetar 15 personer i företaget som omsätter 142 miljoner kronor. Varumärken de säljer är bland annat Bugatti, Graninge och Donna Girl. L&P Nierenburg har showroom i Stockholm Skohus och har ett stort engagemang i skobranschens utveckling.

Sedan 1982 ägs företaget av Peter Nierenburg vars ambition är att ständigt sträva efter att utvecklas som företagsledare. Peter tog över företaget L Nierenburg av sin far Lennart som startat det 1968. Namnet blev då L&P Nierenburg och Peter fortsatte affärsiden att tillhandahålla marknaden med produkter i bra prisläge och bra kvalitet. Medlemmar i Agenturföretagen har de varit sedan 1969. Företaget är en allsidig leverantör med varumärken som täcker butikernas olika behov. Idag är företaget ett av våra största på den svenska skomarknaden och säljer produkter huvudsakligen från Indien men även Kina, Portugal och Vietnam.