fbpx

MODE

MODE

Association of Trade Partners Sweden är branschspecifika och arbetar för och med våra medlemmar. Vi vill lyfta branschen på den politiska agendan och vi har stark kontakt med regeringen, branschkanslier, organisationer och samarbetspartners.

Via våra internationella kontakter bevakar vi juridik- och handelsfrågor via ICC och UICAB. Vi är också aktiva i Nordic Federation IUCAB, IDI och Team Sweden samt arbetar med Business Sweden, Stockholm Chamber of Commerce och Stockholm County Govenor.

Trade Partners är grundare av Stockholm Fashion District. Vi arbetar nära Swedish Fashion Council och är engagerade och stödjer fler viktiga branschnätverk och modeorganisationer så som Swedish Fashion Association samt är representanter i Nordic Fashion Association (NFA, modeorganisationer i Norden).

Vi arbetar med branschspecifika projekt för varje medlemssegment och för våra modemedlemmar gör vi bland annat följande:

Stockholm Fashion District, grundat 2016 av Trade Partners, och är en unik och innovativ affärsmötesplats med digitala och fysiska showroom öppna 365 dagar om året, modeveckor med fokus på handel som samlar svenska och internationella varumärken och inköpare, forum för kreativitet och skapande samt vidareutveckling vid seminarier och utbildningar. Distriktet besöks årligen av designers, e-handel, retail, internationella delegationer, intressenter och andra modeentusiaster. Det är över 600 varumärken som visar upp sina kollektioner i Districtet.

Stockholm Showroom, består av 10 000 kvadratmeter och 85 showroom med svenska och internationella varumärken inom mode. Stockholm Showroom invigdes i februari 2016 och här görs dagliga affärer och nya kontakter knyts vid aktiviteter, event och modeveckor.

Stockholm Shoe House, består av tre våningsplan med svenska och internationella varumärken inom skor.

Fashion Week Trade, två gånger om året i februari respektive augusti arrangeras Fashion Week Trade i Stockholm Fashion District. Vi presenterar då ett spännande program baserat på ett tema som tas fram varje säsong utifrån den omvärldsanalys vi gör och slår upp dörrarna till alla showroom och presenterar fantastiska gästutställare.

Encouragement for Action, instiftades 2018 av Stockholm Fashion District som ett uppmuntranspris och en utställning med syfte att uppmuntra till hållbarhet och utveckling i modeindustrin.

Nätverksgrupper, Trade Partners Sweden arbetar för att skapa förutsättningar för att våra medlemmar ska bli framgångsrika. Detta gör vi genom att aktivt medverka och påverka utvecklingen inom våra medlemmars branscher. Stora insatser görs även inom juridiken för att skydda frihandel och därmed förbättra affärsmöjligheterna för agenter, distributörer, importörer och andra som driver sina verksamheter i internationell miljö.

Seminarium och utbildning, Stockholm Fashion Districts utbildningar och seminarier vänder sig till företag med tillväxtpotential inom design- och modeindustrin. Du kan vara verksam i butiksledet, inom ett designföretag, som designer, agent eller distributör, marknadschef, säljare eller CEO.

Trends & Orders, är ett branschevent där Stockholm Fashion District bjuder in för inköpsdagar för modebranschen.

Marknadsråd, för Stockholm Showroom.

Nyhetsbrev, det skickas ut varje månad och har innehållsrikinformation för modebranschen.

 

I Trade Partners styrelse inom modebranschen har vi representanterna nedan.

Anneli Klingberg

Styrelseledamot
Anneli Klingberg Agenturer AB /Joseph Ribkoff
anneli.klingan@icloud.com
Bransch: Mode
Länder: Kanada

Haidi Schäfer

Styrelseledamot
Haidi Schäfer Agenturer
haidi@schaferagenturer.se
Bransch: Mode

Kim Lahger

Styrelseledamot
Kullavik Design & Pearl AB
kim.lahger@kullavikdesign.se
Bransch: Underkläder, nattplagg och bad.
Länder: Australien, Frankrike, Italien, Sverige och Tyskland.