Trade Partners Sweden logo Trade Partners Sweden logo

Vad är en agent?

Att vara agent är ett fantastiskt roligt yrke med utrymme för kreativitet, resor och med möjligheten att själv utveckla sin egen verksamhet. Att arbeta med en agent är också en effektiv väg in på en ny marknad med lokalkännedom och ett nätverk av potentiella kunder. I den här filmen reder förbundsjurist Anna-Karin Abdon ut vad en agent är i juridisk mening. Vad innebär det att ha exklusiv eller icke-exklusiv rätt? Vad betyder det om det står sole agent eller generalagent i avtalet?

Se filmen!

Vad är en distributör?

En distributör tilldelas vanligtvis ett visst geografiskt område inom vilket den får sälja varorna. Distributören kan antingen ha fått icke-exklusiv rätt att sälja varorna eller en exklusiv rätt. I den här filmen reder förbundsjurist Anna-Karin Abdon ut vad en distributör är och varför det är så viktigt vad som står i avtalet.

Se filmen!

Juridikutbildning

Vad gäller kring provision för agenter respektive distributörer? Vilka är möjligheterna och riskerna? Under Trade Partners Swedens juridikutbildning med advokat Anna-Karin Abdon får du kunskap om det viktigaste att kunna för att få de bästa affärsavtalen.

Läs mer och boka din plats!